Fogtündér az oviban

Az Ön számára is fontos a gyermekek egészségtudatos nevelése? Intézményvezetőként arra törekszik, hogy minél színesebb programkínálatot nyújtson a kicsiknek és szüleiknek egyaránt? Színesítse intézményük programkínálatát egyedülálló, játékos, vidám foglalkozásunkkal, mely célja a gyermekek egészségének megőrzése.
Schmuck Andrea dentálhigiénikus, a Dental Family, a HermannOrtho Professzionális Fogszabályozás, a Dsmile Body Balance Tréningközpont és a Profimed egy kiemelt cél érdekében kezdte meg a közös munkát. A fenti intézmények számára egyaránt fontos a gyermekek egészségnevelése, ezért elindították a Fogtündér az oviban programot.

Egyedülálló projektünknek köszönhetően a kicsik az óvodában sajátíthatják el az optimális szájápolás technikáját. Megtanulnak helyesen fogat mosni, fejlődik egészségtudatuk, és a fogászattal kapcsolatban kialakult félelemérzetük is oldódik. Elsődleges célunk, hogy teljes körű tájékoztatást adjunk a szülőknek a gyermek fogazatával, a fogszabályozás lehetőségeivel, alvással, étkezéssel, testtartással kapcsolatos kérdésekben. Egyéni problémára egyéni orvoslás, és a legmegfelelőbb szakember ajánlása.

Első lépésként Schmuck Andi bemutatkozik a gyermekeknek, ezzel megalapozva a bizalmi kapcsolatot. Majd modern világunkban, hagyományőrzésként bábok segítségével megismerkedhetnek Rozmár Rezsővel, második lépésként pedig egy speciális színezőanyaggal közösen megfestik a fogacskákon lévő lepedéket. Ez az úgynevezett plakk-festés.

Ezt követően tanítjuk meg a lurkókat a helyes fogmosásra a fürdőszobában (“Addig mossuk, míg nem lesz újra fehér”). Az előadás fénypontja Sparkly, aki egy ingyen letölthető applikáció segítségével motivál és emlékeztet a fogmosásra, ezzel megkönnyítve a szülők mindennapjait.  Minden gyerkőc fogászati szűrővizsgálaton vesz részt, melyet a szülők számára dokumentálunk (ehhez természetesen előzetes beleegyezés szükséges). Mindenki névvel ellátott oklevelet kap a programon való részvételről. A nap végén a résztvevők lufit, szájhigiéniás csomagot, színezőt, fogkefét, fogkrémet, almát, és tejfogtartó dobozt kapnak.

A Dental Family minden gyermek testvérei és szülei számára ingyenes konzultációt biztosít. Ha pedig a család bármely tagjának fogszabályozóra lenne szüksége, a HermannOrtho világszínvonalú kezelési lehetőségekkel várja. A Dsmile Body Balance Tréningközpontban magasan képzett szakemberek funkcionális tréning segítségével, testtudatos gyakorlatokkal gyógyítják a gyermekeket és a felnőtteket.
 • Hogyan hirdethetem a programot az oviban a szülőknek?

Bízza ránk a marketinget! A promócióhoz szükséges plakátot, grafikai anyagokat és videófilmet is örömmel a rendelkezésére bocsátjuk.

 • Mennyibe kerül a részvétel?

18 főig 4 000 Ft/fő

18-45 főig 3 000 Ft/fő

45 fő felett egyéni árat biztosítunk.

A gyermekek szülei számára a részvétel ingyenes.

 • Mennyi ideig tart a program?

Amennyiben a programon csak gyermekek vesznek részt, abban az esetben másfél-két óra. Ha a szülők is csatlakoznak, akkor pedig többnyire két-három óra.

 • Valóban házhoz jönnek?

Természetesen igen. A program lényege, hogy a gyermekek óvodai környezetben tanulják meg a helyes szájápolás technikáját. A csoportos foglalkozást megelőzően Andrea egy személyes találkozó alkalmával az óvodavezetővel egyeztetve tájékoztató plakátot és kitölthető jelentkezési lapokat visz az óvodába.

 • A programon csak gyermekek vehetnek részt?

A program elsősorban gyermekeknek szól, de igény esetén a foglalkozás szülőkkel együtt is megtartható. Természetesen ez nem befolyásolja a részvételi díjat (nem jelent plusz költséget a szülők számára). A program során a szülők kérdéseire is készséggel válaszolunk.

Minden résztvevőnek ajándékkal kedveskedünk

A gyermekek közvetlen családtagjai számára a Dental Family Fogstúdió 15 000 Ft értékű, ingyenes szűrővizsgálatot biztosít.

Schmuck Andrea

Klinikai fogászati higiénikus
A fogászati szakma elhivatott láncszemeként és édesanyaként Andrea célja, hogy egy olyan programot hozzon létre Magyarországon, ami már az uniós országokban évek óta létezik. Ennek szellemében keresett meg olyan kiváló szakembereket, akik különböző szakterületeken praktizálnak. 20 éve foglalkozik a szájhigiéniával és tart előadásokat szakmai konferenciákon. A gyermekkezeléseken túl az ínybetegségek és a mobilis fogak gyógyítása a fő szakterülete, melyben pár éve már a hyaluronsavas kezelések is rendelkezésére állnak. Elsődleges gyakorlati tevékenysége a fogkő-eltávolítás, fogfehérítés, szájhigiéniás prevenció és a ínysorvadás kezelése.

Dr. Kovách Tünde

Fogorvos
2015-ben summa cum laude minősítéssel végzett a budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvosi Karán. Orvos családból származik, és mivel édesapja fogorvosként dolgozik, nem volt kérdés, hogy mi lesz, ha nagy lesz. Már a gimnáziumi évei alatt is rendszeres látogatója volt a fogorvosi rendelőknek, viszont mindig is szerette volna, ha a szakmája nem „csak“ a fogakról, hanem az emberekről is szólna. A Dental Family mellett a Sankt Pölten, egy ausztriai magánpraxis csapatát is erősíti. Társalgási szinten beszél németül és angolul. Szakterülete a gyermekfogászat. A legkisebbektől sem ijed meg.

Dr. Kerekes Erwin

Fogorvos
A budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvosi Karán végzett 2015-ben, summa cum laude minősítéssel. 3 éve munkatársa egy szájsebészeti szakrendelőnek, amelynek sok szakmai tapasztalatot köszönhet.Mivel Németországban született és ott is nőtt fel, a német nyelvet anyanyelvi szinten beszéli. Emellett angolul és franciául is társalgási szinten beszél. Nyelvismerete miatt nemcsak hazai, de olyan színvonalas külföldi továbbképzésekre is van lehetősége eljutni, amelyekkel a legmagasabb szintű és legaktuálisabb módszereket is elsajátítja. Szakmai profilja a fogpótlások, a fogmegtartó kezelések és a szájsebészet.

Dr. Túri József

Szájsebész szakorvos
A csapat mozgatórugója. Háromgyermekes édesapa. Lassan 25 éve a magánrendelés mellett a Honvéd Kórház elhivatott orvosa. Szívén viseli a szakmai utánpótlást, ezért sok-sok fiatal orvos szakmai képzéséről gondoskodik. Hitvallása: A fogászat nagyon modern lett az elmúlt évtizedben és egyre több problémát tudunk megoldani a digitális technika segítségével.Azonban még mindig azt gondolom,hogy a legfontosabb és legjobb dolog a prevenció melyet már gyerekkorban el lehet kezdeni.Andrea személyében egy hasonló gondolkodású kolléganőt ismertem meg évekkel ezelőtt és szívesen támogattam a fogtündér az oviban program létrejöttét.

Dr. Hermann Gábor

Fogszabályozó szakorvos, láthatatlan fogszabályozás-specialista
A Dr. Hermann Gábor által képviselt funkcionális paradigma valódi innovációnak minősül a fogszabályozás területén. A biológiai, minimál invazív, azaz minél kevesebb beavatkozást igénylő kezelések, valamint az egészséget támogató beavatkozások az elmúlt évtizedekben a HermannOrtho védjegyévé váltak. Dr Hermann Gábor a modern-, a digitális- és a funkcionális fogszabályozás nemzetközi szinten elismert előadója.

Schmuck Andrea várja a jelentkezőket és szívesen válaszol bármilyen kérdésre az alábbi elérhetőségeken:

Telefon: +36 30 540 30 32

E-mail: fogtunderazoviban2017@gmail.com

Jelentkezzen a programra az alábbi űrlap kitöltésével:

 • Andrea keresni fogja Önt a megadott elérhetőségek egyikén.

 

 • Átbeszélik a program részleteit és az Ön felmerülő kérdéseit.

 

 • Andrea a program szervezése érdekében személyesen meglátogatja a helyszínt (az Óvodavezető kérése esetén).

   

 

 • Kijelölnek egy dátumot a Fogtündér az oviban programra.

 

 • Rendelkezésére bocsátjuk a szükséges marketing-anyagokat.

 

 • Végül a kicsik és a szülők legnagyobb örömére megtartjuk a foglalkozást.

“Moss fogat Sparkly-val!” Tekintsék meg, hogyan: