Cirkónium korona

Az Ön útja a ragyogó mosolyhoz nálunk kezdődik!

A Dental Familynél egyik fő célkitűzésünk a páciensekkel való bizalmas kapcsolat kialakítása. Hiszen tudjuk, hogy sokak számára a fogászati beavatkozások rossz élményeket hagynak. Így mi nem csak a szolgáltatások 100%-os végeredményére összpontosítunk, de fókuszba helyezzük az odáig tartó utat is. Ennek köszönhetően elmondhatjuk, hogy aki hozzánk jár, soha többé nem fog félni újra fogorvoshoz menni, sőt..

Milyen megoldások léteznek a fogpótlásra?

A hiányzó fogak pótlására több kiváló megoldás is rendelkezésünkre áll. Alapvetően a fogpótlás történhet implantátumra, vagy saját fogra is, pótolhatunk egy, de akár több fogat is, és a pótlás is készülhet többféle anyagból.

Na de mik is pontosan azok a koronák?

Sajnos vannak olyan esetek, amikor egy fog szuvasodás vagy trauma következtében annyira megsérül, hogy már nem áll rendelkezésünkre elég foganyag egy tömés készítésére. Ebben az esetben a megmaradt foganyagot megfelelő formára csiszoljuk és készítünk rá egy pótlást, azaz koronát. A korona tehát tulajdonképpen egy sapka erre az előkészített csonkra. Ez a pótlás többféle típusú lehet, amit a megmaradt foganyag, a fog típusa és a páciens igénye együttesen határoz meg.

Cirkónium korona

A fogkorona

Három anyagból készülhet egy korona: fémvázas kerámia, cirkónium kerámia vagy préskeramia.

A fém kerámia fogkorona esetében egy szürke fémvázra kerül mintázva a kerámia. A fémváz miatt egy stabil, hosszútávú megoldást nyújtva viselőjének.

A cirkónium kerámia egy fehér cirkónium vázra készül. Ezt a vázat egy un. CAD Cam gép faragja ki egy tömbből, ezáltal nagyon pontos és szabályos. A fehér színe miatt pedig nagyon esztétikus rajta a kerámia, elérve ezzel a tökéletes esztétikumot. További előnye a cirkóniumnak, hogy az egy esetleges íny visszahúzódásnál nem tűnik fel, mivel a váz színe is fehér, mint a saját fog.

A préskerámia fogkoronát alapvetően a front területen használjuk. A préskerámia fogkorona nagyon élethűen mutat a fogsorban, mivel mint a saját fog átengedi a fényt, így látványra ez áll a legközelebb a saját foghoz, vagy fogsorhoz megjelenésében.. Azonban miután csak kerámiából készül ezért törékenyebb, ezért híd pótlásokat például nem lehet belőle készíteni, csak egyedülálló koronákra, illetve héjakra alkalmazható.

Fontos kiemelni, hogy a cirkon és a préskerámia úgynevezett fémmentes pótlasok, non allergén szerkezetűek így fémérzékenységnél kiválóan használhatóak.

Összegezve tehát, fogpótlás esetén ezt a három anyagot használjuk:

– fém kerámia: hátul, illetve inkább idősebb pácienseknél használjuk, nem látható helyeken

– cirkóniumvázas kerámia: keményebb, mindenhová használható a front területen és hátul is

– préskerámia: ez áll legközelebb látványában az igazi foghoz, héjakra, szóló koronákra használjuk.

Létezik még műanyag fogkorona is, de ezt csak ideiglenes fogpótlásra használjuk.

A fogpótlás készítése

Cirkónium korona

1. Fog előkészítése, vagyis lecsiszolása

Az első találkozó alkalmával a fogat lecsiszoljuk a megfelelő formára, majd erről veszünk egy úgynevezett precíziós lenyomatot, amit elküldünk a technikusnak. A lecsiszolt fogra pedig ideiglenes koronát készítünk.

2. A minta elkészítése

A technikus kiönti a lenyomat alapján a gipszmintát, majd erre elkészíti a fémvázat. Erre fogja megmintázni a kerámiából a pótlás végleges formáját és színét.

3. A korona próbája

Az elkészült koronát a következő találkozás alapján bepróbáljuk, megnézzük a fogaknak a formáját, színét, illik-e a páciens fejformájához, fogsorához. Ideális esetben pedig, ha mindenki elégedett, egy erős fogászati ragasztóval rögzítjük a fogakra.

Ezután a koronát megfelelő tisztítás mellett évente szükséges kontrollálni.

Segítségre van szüksége? Hívjon minket,

vagy foglaljon online!

Garancia

Mivel úgy gondoljuk tőlünk a legnagyobb elégedettséggel távozik, garanciát vállalunk munkánk minőségére. Ez nálunk a bizalom egyik feltétele. Cserébe viszont azt kérjük pácienseinktől, hogy tartsák be a garanciára vonatkozó szabályainkat.

Az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk, amennyiben

A páciens megjelenik az éves szűrővizsgálaton, illetve, ha szükséges, a féléves kontrollon és követi az ajánlott gondozási programot

A páciens részt vesz ajánlott időközönként (általában 1 év) professzionális szájhigiénés kezelésen

A páciens szájhigiénéje megfelelő, amennyiben készült fogpótlás, az megfelelően tisztán tartott

A fogpótlás rendeltetésszerűen van használva, kizárólag fiziológiai rágóerőknek van kitéve, amik nem vezetnek a fogmű túlterhelődéséhez.

Tömések: 1 év

Rögzített fogpótlások (Inlay, Onlay, Korona, Híd): 3 év

Kivehető fogpótlások (részleges, teljes): 2 év

Implantátum anyag hiba: 5év

A 24 órán belüli időpont lemondás esetén 5 000 Ft készenléti díjat számítunk fel.

Időpontfoglalás

A fogpótlás kezelésünket az alábbi orvosaink végzik.

Cirkonium korona fogpótlást végző orvos

Dr. Kerekes Erwin

fogorvos | szájsebész szakorvos

Cirkonium korona fogpótlást végző orvos

Dr. Komáromy-Poros Gergő

fogorvos | szájsebész rezidens

Cirkonium korona fogpótlást végző orvos

Dr. Nagy Norbert

fogorvos | szájsebész rezidens

Dr. Nagy-Fülöp Réka

fogorvos

Bevásárlókosár