Felnőtt fogszabályozás? Hatékonyabb, mint gondolná!

Felnőtt Fogszabályozás? Hatékonyabb, Mint Gondolná!
A fogszabályozás hallatán az emberek jelentős részének a gyermekkori fogszabályozás jut eszébe. Csak nagyon kevesen vágnak bele a felnőtt fogszabályozásba, pedig felnőttkorban sincs semmilyen akadálya ennek a szépészeti kezelésnek.

Ciki lenne?

Nem az! Napjainkba a fogszabályozó készülékek viselése teljesen elfogadott a felnőttek körében is. Nem negatívum, sőt, a fogszabályozó inkább az igényességet sugallja a társadalom többi tagja felé, nem pedig ellenkezőleg.

Milyen előnyökkel jár?

Nézzünk néhány fontos előnyt, a teljesség igénye nélkül:
  1. esztétikus mosoly
  2. a fogsor helyes záródása
  3. az evési/nyelési problémák megszűntetése
  4. a szabálytalan fogsor miatti beszédhibák megszüntetése
  5. a fogak könnyebb tisztántartása
  6. a fogszuvasodás kockázatának csökkentése

Milyen hátrányokkal jár?

A felnőttkori fogszabályozásnak bizonyos hátrányai valóban vannak, de ne nagy problémákra gondoljunk, csupán olyan kompromisszumokra, amelyeket érdemes szem előtt tartani a sikeres kezelés érdekében. Ilyen lehet például a kezelés hossza, ami a kor előrehaladtával növekedhet, mivel ilyenkor a csont átépülésének folyamatai már nem mennek végbe olyan gyorsasággal, mint a gyermekek esetén. Illetve ne feledkezzünk meg a felnőtt fogszabályozási árakról sem, ugyanis míg gyermekkorban a TB finanszírozza a kezelés nagy részét, addig ez a lehetőség 18 év felett már nem adott.

Mire érdemes odafigyelni a felnőtt fogszabályozásnál?

Az első és legfontosabb, már-már közhely, hogy tartsuk be a fogászati specialista utasításait a tisztítással és ápolással kapcsolatosan. Valóban sokat emlegetett mondatok ezek, de tény, hogy a kellemetlenségeket az esetek többségében a helytelen szájhigiénés és ápolási rutin okozza. Ez kiváltképp fontos a nem kivehető fogszabályozó készülékek esetén, márpedig felnőtt korban az esetek többségében csak ezek a készülékek jelenthetik az ideális megoldást. Tartsuk be tehát az orvos utasításait, mert így sokkal kevesebb kellemetlenséggel kell majd szembe néznünk! Ha kérdései lennének a felnőtt fogszabályozás árakkal kapcsolatban, keresse fel fogászati stúdiónkat és minden kérdésére választ adunk!

A hozzászólások lezárva.