Felnőtt fogszabályozás – sosem késő elkezdeni

Felnőtt Fogszabályozás – Sosem Késő Elkezdeni
Napjainkban egyre fontosabb az igényes megjelenés, melyhez hozzátartoznak az ápolt, rendezett fogak is, így egyre többen vágnak bele felnőttkorban a fogszabályozásba, hiszen például egy állásinterjún vagy első randevún igen szembetűnő, ha valakinek ferde vagy rendezetlen fogsora van. Így vannak akik a karrierjük miatt, vagy a magabiztosságuk növelése érdekében kezdik el a fogszabályozást, míg mások egészségügyi problémát szeretnének megoldani ezzel.

Mi a különbség a felnőtt és a gyermek fogszabályozás között?

Mivel a felnőtt csontok és ízületek, ahogy a fogak is, már sokkal merevebbek, így a felnőtt fogszabályozás általában kicsit több ideig, 1-4 évig is eltarthat a páciens problémájától függően. Akinek csak esztétikai gondot okoz a rendezetlen fogsora, annak általában maximum egy év elég, de akadnak olyan esetek, amikor a ferde fogsor például állkapocs fájdalommal, fogcsikorgatással, vagy a fogak letöredezésével is járhat, így ezekben az esetekben türelmesebbnek kell lenniük a betegeknek, hiszen a folyamat eltarthat akár 3-4 évig is. Ebbe természetesen beletartozik a felragaszthatós fogszabályozó, illetve az utána lévő éjszakai készülékek viselése is.

Még mindig csak a messziről is látható, fémes fogszabályozókat használják?

Természetesen nem, hiszen a technológiai vívmányoknak köszönhetően léteznek már fémmentes, átlátszó, illetve a fogak hátsó részéhez, a nyelv felőli oldalra illeszthető fogszabályozók is, így a választék nemcsak nagyobb, de sokkal modernebb lehetőségeket biztosít a felnőtt fogszabályozásra jelentkező páciensek számára is. Továbbá fontos kiemelni, hogy a legtöbb esetben már olyan anyagokat használnak a fogorvosok, melyek nem rendelkeznek semmilyen allergén tulajdonsággal.

Elrejteni vagy felvállalni?

Mivel a köztudatban is elterjedt, hogy a fogszabályozás nem mindenki számára olcsó megoldás, így sokan már presztízskérdésként állnak a felnőtt fogszabályozáshoz, hiszen akinek van ilyen készüléke, bizonyára meg is engedheti magának, ebből pedig az következik, hogy magasabb életszínvonala van. Így nem csoda, ha vannak már olyanok is, akiket még a saját esküvőjükön sem zavar, hiszen ez azt jelenti, hogy igen megbízható jövőnek néz elé az ifjú pár.

A hozzászólások lezárva.