Fog implantátum

Mert Te is megérdemled a tökéletes mosolyt!

A fog implantátum olyan mesterséges anyag, amelyet az emberi szervezetbe gyógyászati célzattal ültetnek. A fog implantátumok az elveszett fogak pótlására használt, csontba helyezett segédeszközök, melyek segítségével visszanyerhető a megfelelő rágási képesség, hangképzés és természetesen az esztétika.

Fő célkitűzésünk, hogy a Dental Family páciensei a tökéletes megjelenés mellett, olyan végeredményt kapjanak, ami egy élethosszig tartó egészséges fogak fenntartását eredményezi. Hiszen mindennek az alapja az egészség, majd pedig jöhet az esztétika. Ha minket választ, mi mind a kettőt együtt garantáljuk!

Fog implantátum

Hogyan zajlik a fog implantátum beültetése budapesti rendelőnkben?

1. Szakorvosi konzultáció

Az implantátum beültetés első lépéseként a szájsebészünk egy személyes konzultáció során felveszi az anamnézist és megvizsgálja a pácienst, alkalmas-e az implantátumos fogpótlásra. Ezen a ponton beszéljük meg a szükségesnek ítélt beavatkozásokat és lehetőségeket, majd ezek függvényében folytatjuk az implantátumok beültetésével kapcsolatos teendőket.

2. A fog implantátum tervezése

Az implantátum tervezési fázisának első lépéseként sebészünk nagy precizitással megtervezi a műgyökér beültetését egy un. CBCT (Cone Beam CT) felvétel alapján.

Fontos kiemelni, hogy ennél az eljárásnál nem csak a hagyományosan ismert panoráma röntgent készítünk a páciensről, amely csak egy két dimenziós képet ad az állcsontról, hanem CBCT röntgent készítünk, amely precíz képet ad a csont szélességéről, sőt, a csont minőségéről is illetve az elkerülendő anatómiai képletek (arcüreg, idegcsatorna) pontos elhelyezkedéséről is.

A pontos csontkínálat ismerete kulcsfontosságú a hosszútávú implantátum fogpótlás sikerességéhez. Szájsebészünk ennek megfelelően megtervezi a műgyökér pontos pozícióját és méretét, illetve az esetleges csontpótlás helyét és típusát.

3. A fog implantátum beültetés

A foghiányt pótló, vagy fogsort rögzítő implantátum behelyezése helyi érzéstelenítéssel történik. A legkorszerűbb érzéstelenítési technikáknak és anyagoknak köszönhetően ez a beavatkozás klinikánkon teljes mértékben fájdalommentes, így az implantátum behelyezéséből egy kis feszítésen kívül semmit sem érez a páciens. A műgyökér helyét a csontban különböző, az implantátum formájának megfelelő gépi és kézi eszközökkel alakítjuk ki, majd ebbe a csontfészekbe helyezzük be a speciális felszínkezelt  implantátumot. Végezetül a sebet varratokkal látjuk el.

4. Kontroll/ Varratszedés

Az implantátum beültetést követő 7-10 nappal távolítjuk el a varratokat, és ellenőrizzük, hogy az implantátum beültetését követően a sebgyógyulás megfelelő ütemben zajlik-e.

5. A csontosodás időszaka

A saját csontba helyezett implantátum legtöbb esetben 3 hónap után összecsontosodik a saját csontsejtekkel.

Ugyanakkor csontpótlás esetén ez az időszak a legtöbb esetben 6 hónapot is igénybe vehet.

6. A fog implantátum felszabadítása

A csontosodási időszakot követően szakorvosunk feltárja az íny alatt gyógyuló implantátumot és egy ínyformázó csavart ún. gyógyulási csavart helyez bele.

7. A fogpótlás készítése

Egy ún. precíziós lenyomat alapján a fogtechnikusunk elkészíti a személyre szabott koronát, mely mind színben, mind formában teljes mértékben a környezetébe olvad. Az implantátumokra készített korona anyaga lehet hagyományos fémvázas kerámia, vagy fémmentes pótlás is. Több próbát követően fogorvosunk behelyezi az implantátum fejet, mely már egy lecsiszolt fogra hasonlít. Amennyiben a páciens és az orvos funkcionális és esztétika szempontból is tökéletesen elégedett a pótlással, a korona rögzítésre kerül. A végleges felhelyezés lehet csavarozható, vagy cementtel rögzített (ragasztható).

8. Tanácsadás

Az implantátumos fogpótlás rögzítését követően egy szintén fontos része következik az implantációs eljárásnak, ami a tanácsadás. Ebben az utolsó fázisban szakorvosunk pontos instrukciókkal látja el a pácienst a megfelelő tisztítási technikákat és a további intézkedéseket illetően.

Ezeknek a tanácsoknak kulcsfontosságú szerepe van az implantátumok hosszú távú funkciójának ellátásában.

9. Éves kontroll a fog implantátum behelyezése után

Szintén kihagyhatatlan része az implantátum hosszútávú sikerességének az éves kontroll. A személyes vizsgálat során ellenőrizzük a fogazat általános állapotát, illetve egy röntgenfelvétel alapján az implantátum állapotát a csontban.

Fog implantátum

Segítségre van szüksége? Hívjon minket,

vagy foglaljon online!

Garancia

Mivel úgy gondoljuk tőlünk a legnagyobb elégedettséggel távozik, garanciát vállalunk munkánk minőségére. Ez nálunk a bizalom egyik feltétele. Cserébe viszont azt kérjük pácienseinktől, hogy tartsák be a garanciára vonatkozó szabályainkat.

Az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk, amennyiben

Megjelenik az éves szűrővizsgálaton, illetve, ha szükséges, a féléves kontrollon és követi az ajánlott gondozási programot

Részt vesz ajánlott időközönként (általában 1 év) professzionális szájhigiénés kezelésen

Szájhigiénéje megfelelő, amennyiben készült fogpótlás, az megfelelően tisztán tartott

A fogpótlás rendeltetésszerűen van használva, kizárólag fiziológiai rágóerőknek van kitéve, amik nem vezetnek a fogmű túlterhelődéséhez.

Tömések: 1 év

Rögzített fogpótlások (Inlay, Onlay, Korona, Híd): 3 év

Kivehető fogpótlások (részleges, teljes): 2 év

Implantátum anyag hiba: 5év

A 24 órán belüli időpont lemondás esetén 5 000 Ft készenléti díjat számítunk fel.

Időpontfoglalás

A fog implantátum kezelésünket az alábbi orvosunk végzi.

Cirkonium korona fogpótlást végző orvos

Dr. Kerekes Erwin

fogorvos | szájsebész szakorvos

Bevásárlókosár