Fogszabályozás

Gyermek és felnőtt fogszabályozás Budapesten a Dental Family-nél, professzionális eszközparkkal és szakképzett fogszabályzó szakorvosokkal!

fogszabályozás

Mi is az a fogszabályozás?

A fogszabályozás során a fogszabályzó szakorvos egy fogszabályzó készülék segítségével korrekt helyzetbe állítja a fogakat, azaz sorba rendezi őket. Emellett pedig úgy korrigálja a fogsort, hogy a megfelelő harapás is biztosított legyen. Ez azért fontos, mert a megfelelő helyzetben lévő fogak tisztítása sokkal egyszerűbb, ezáltal elkerülhető a fogak szuvasodása. Az hatékonyan korrigált harapás által egyenletesen oszlik el a fogak terhelése, aminek hatására a fogágy egészséges marad.
Mindemellett a megfelelően korrigált fogsorral elkerülhetők a meglehetősen gyakori ízületi problémák is, amelyek az állkapcsot érintik.

A fogszabályozás emellett természetesen esztétikai problémákra is megoldást nyújt, ugyanis a fogszabályozással a páciensek visszakapják szép mosolyukat és ezáltal az önbizalmukat. A fogszabályozás tehát mind esztétikailag, mind funkcionálisan helyreállítja a páciens fogsorát, ezzel jelentősen növelve a fogak élettartamát.

A fogszabályozást érdemes gyermekkorban elkezdeni, mert a növekedés kihasználásával több lehetőség van az eltérések korrigálására, viszont a mai modern technikák segítségével már felnőttkorban is ugyanolyan eredményes lehet a kezelés. A Dental Family-nél különösen ügyelünk arra, hogy gyermek és felnőtt pácienseink is egyaránt elégedetten távozzanak és rendelőnkben az sem ritka, hogy az egész család fogszabályozását végezzük egyidejűleg 🙂

Fogszabályozás

Miért fontos és milyen esetekben kerül sor fogszabályozásra?

A fogszabályozás ahogy gyermek, úgy felnőttkorban is a fogak hosszútávú megtartását segíti, szép mosolyt és megfelelő harapást biztosítva a páciensnek. Fogszabályozás által csökkenthető a szuvasodások kialakulásának esélye, egészségesebbé válik a fogágy, javul a fogak tisztíthatósága, egyenletesebben oszlik el a rágóerő, csökken az ízületi panaszok kialakulása.

Fogszabályozásra sor kerülhet esztétikai okokból, de legtöbb esetben az esztétikai problémák mögött funkcionális eltérések vannak, de akár egy állkapocs ízületi problémára is megoldást nyújthat a fogszabályzó készülék.

Budapesti rendelőnkben igyekszünk minden problémát a lehető legalaposabban kivizsgálni, és ahogy a felnőtt fogszabályozás, úgy a gyermek fogszabályozás terén is megtalálni az optimális megoldást a problémára.

Hogyan zajlik a fogszabályozás budapesti rendelőnkben?

1. Fogszabályozási konzultáció

Egy kötetlen beszélgetés során felmérjük a páciens igényeit, problémáit, majd alapos kikérdezés és vizsgálat után megbeszéljük a fennálló eltéréseket, kezelési lehetőségeket, illetve a további szükséges vizsgálatokat.

2. Fogszabályozási diagnosztika

Mind egy gyerek fogszabályozás, mind egy felnőtt fogszabályozás esetén alapos diagnosztikára és pontos kezelési tervre van szükségünk.
Budapesti fogszabályzó rendelőnkben a diagnosztika során fotókat készítünk, lenyomatot veszünk és a röntgenfelvételekkel együtt kiértékeljük a fogsor aktuális állapotát. A későbbiekben ez nyújtja a szilárd alapot a professzionális kezelési tervhez.

3. Kezelési terv megbeszélése

Minden kezelés megkezdése elött szükséges, hogy pácienseinkkel részletesen átbeszéljük a kezelési tervet. A megbeszélés során a páciens számára is világossá válnak a kezelési lehetőségek, alternatívák, a kezelés időtartama, ára, illetve a soron következő lépések. Ezt követően tudunk részletes árajánlatot adni.

4. Kezelés megkezdése, fogszabályzó készülék felragasztása/átadása

Amennyiben a páciens a kezelési tervet és ajánlatot elfogadja, megkezdődik a fogszabályozás, azaz felkerülnek a bracketek, illetve átadásra kerül a kivehető fogszabályozó készülék. A készülék hordásáról, tisztításáról, és a szükséges kontrollokról a kezelőorvos teljeskörű felvilágosítást ad.

5. Kontrollok

A kontrollok során a szakorvos állít a fogszabályzón, ívet cserél, ha szükséges.

6. Kezelés vége/fogszabályzó levétele

Amennyiben elértük a kívánt eredményt, a fogszabályzó készüléket el lehet távolítani, viszont, hogy az elért eredmény stabil maradjon, egy ún. helybentartó készüléket kell meghatározott ideig hordani, ehhez lenyomatvételre kerül sor ebben a fázisban.

7. Helybentartó készülék átadása

Hogy az elért eredmény stabil maradjon, a kezelőorvos által javasolt hordási idök betartása elengedhetetlen a helybentartó készülék kapcsán.

Gyermek fogszabályozás Budapesten

A gyermekkori fogszabályzó kezelések talán a legelterjedtebbek, hiszen ebben a korban csaknem minden eltérést meg lehet oldani. Célszerű már egészen kicsi korban, akár 5 évesen részt venni az első fogszabályozási felmérésen. A gyerek fogszabályozás során fő célunk, hogy biztosítsuk az állcsontok kedvező irányú növekedését. Lehetővé tesszük ezáltal a fogak egészséges növekedését, így csökkentve egy későbbi szükséges fogszabályozás esélyét.

Gyakori tévhit, hogy csak maradó fogakat tudunk szabályozni. Ez nem így van, sőt! Egyes eltérések éppen akkor szabályozhatók a legnagyobb sikerrel, ha azt a növekedéssel egyidőben kezdjük, amikor még jócskán vannak tejfogak. Ebben az esetben legfőképpen kivehető fogszabályozót alkalmazunk, azonban itt is fontos megemlíteni, hogy ez nem csupán éjszakai fogszabályozó a gyerekeknek. Sokakban él a tévhit, de sajnos olyan készülék, amivel a fogakat aktívan mozgatjuk, nem létezik. A legtöbb fogszabályzó gyerekeknek nappali hordásra is alkalmas, nem véletlenül!

A gyerek fogszabályozás esetében tehát sokszor a megelőzés a fő célunk, ezért is fordítunk különösen nagy figyelmet erre budapesti fogszabályozási rendelőnkben.

Felnőtt fogszabályozás Budapesten

Fogszabályozás

Sajnos még mindig tartja magát a tévhit, miszerint a fogszabályozás a gyerekkor kiváltsága és felnőttkori fogszabályozás nem létezik, vagy egyszerűen annyira komplikált, hogy belevágni sem érdemes. Pedig a fogszabályozás felnőttek esetében is ugyanolyan kiválóan tud működni!

Budapesti fogszabályozási rendelőnkben a fogszabályozás nincs korhoz kötve! A felnőttkori fogszabályozás napjainkban már igen elterjedt, és nem csak esztétikai okokból. Ráadásul a mai technológiáknak köszönhetően már láthatatlanul tehetjük esztétikussá a mosolyt!

Fogszabályozás árak

A kezelés áráról itt talál bővebb tájékoztatást: Fogszabályozás árak

Amennyiben további információkra lenne szüksége, böngésszen a weboldalunkon, vagy keressen fel minket elérhetőségeink egyikén!

Segítségre van szüksége? Hívjon minket,

vagy foglaljon online!

Garancia

Mivel úgy gondoljuk tőlünk a legnagyobb elégedettséggel távozik, garanciát vállalunk munkánk minőségére. Ez nálunk a bizalom egyik feltétele. Cserébe viszont azt kérjük pácienseinktől, hogy tartsák be a garanciára vonatkozó szabályainkat.

Az általunk végzett kezelésekre garanciát vállalunk, amennyiben

Megjelenik az éves szűrővizsgálaton, illetve, ha szükséges, a féléves kontrollon és követi az ajánlott gondozási programot

Részt vesz ajánlott időközönként (általában 1 év) professzionális szájhigiénés kezelésen

Szájhigiénéje megfelelő, amennyiben készült fogpótlás, az megfelelően tisztán tartott

A fogpótlás rendeltetésszerűen van használva, kizárólag fiziológiai rágóerőknek van kitéve, amik nem vezetnek a fogmű túlterhelődéséhez.

Tömések: 1 év

Rögzített fogpótlások (Inlay, Onlay, Korona, Híd): 3 év

Kivehető fogpótlások (részleges, teljes): 2 év

Implantátum anyag hiba: 5év

A 24 órán belüli időpont lemondás esetén 5 000 Ft készenléti díjat számítunk fel.

Időpontfoglalás

A fogszabályozás kezelésünket az alábbi orvosunk végzi.

Dr. Kovách Tünde

fogorvos | fogszabályozó szakorvos

Bevásárlókosár