Hogyan zajlik a fogszabályozás Budapesten a Dental Family Fogstúdióban?

Hogyan Zajlik A Fogszabályozás Budapesten A Dental Family Fogstúdióban?

Fogszabályozás Budapesten. Kedvező gyermek és felnőtt fogszabályozás árak!

A fogszabályozás egy hosszadalmas, ugyanakkor hatékony módja a szabálytalan fogak helyzetének helyreállítására, korrigálására. Sokan kizárólag szépészeti beavatkozásként tekintenek rá, ugyanakkor ez az állítás egyáltalán nem állja meg a helyét. Fontos tudni, hogy a szabálytalan fogsor számtalan evéssel, vagy akár beszéddel kapcsolatos problémát is okozhat, amelyekre a helyesen kivitelezett fogszabályozás hatékony megoldást nyújthat.

Hogyan működik a fogszabályozás?

A fogszabályozás működési elve kifejezetten egyszerű. A felhelyezett készülék állandó nyomással hat a fogakra a megfelelő irányból, így a fogak, s velük együtt az állcsont is az ideális pozíció felé mozdul. Az elv tehát egyszerű, ugyanakkor a megvalósítás már ennél sokkal bonyolultabb.

A fogszabályzó készülékek típusai

A fogszabályzóknak tulajdonképpen két fő típusuk van,a rögzített és a kivehető készülékek. A rögzített készülékeken belül is megkülönböztetünk számtalan altípust, de főbb csoportjaik az esztétikus és a fém rendszerek. A kivehető készülékeknél manapság egyre inkább elterjedőben vannak az ún. sínes rendszerek, melyeknek nagy előnye, hogy teljesen esztétikusak, mégis számtalan eltérés kezelésére alkalmasak. A kivehető készülékek másik alcsoportja a gyermekeknél alkalmazható hagyományos  fogszabályzók, amelyekre általában a fogszabályozási folyamat kezdeti fázisaiban van szükség.

Mennyibe kerül a fogszabályozás Budapesten?

A fogszabályozási árakat több tényező is befolyásolhatja, a készülék típusától kezdve, egészen a speciális előkészületi munkafolyamatokig. A gyermek és felnőtt fogszabályozás árak között is lehetnek eltérések. Általánosságban elmondható, hogy a külső fogszabályzók esetén az ár 140-210 ezer forint között mozog, míg az esztétikusabb belső fogszabályzók esetén az ár elérheti akár a 800 ezer forintot is.

Mire figyeljünk a fogszabályzó viselésekor?

A készüléket viselő pácienseknek bizonyos változtatásokat, kisebb óvintézkedéseket kell bevezetniük a napi rutinjukba, ide értve elsősorban, a fogszabályzó tisztántartásával és a táplálkozással kapcsolatos rutint. A fogszabályzó készülék felhelyezését végző specialista ezekről a tudnivalókról minden esetben részletes tájékoztatást ad a páciensnek.

Milyen korban javasolt az eljárás?

A fogszabályozás alapvetően minden korosztály számára kiváló megoldást jelenthet a szabálytalan fogak korrigálására. Ugyanakkor a fiatalabb páciensek esetén az eredmény gyorsabb lehet, aminek a gyengébb csontozat és a gyorsabb regenerációs képesség az oka.

Meddig tart a fogszabályozás?

A fogszabályzó viselésének ideje változó, ugyanis számtalan egyéni tényező befolyásolhatja a kezelés sikerességét. Az átlagos kezelési idő 1-2 év, függően szabálytalanságok mértékétől és egyéb individuális tényezőktől. Ha kérdései lennének a fogszabályozással kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken, vagy látogasson el Budapesti rendelőnkbe!

Fogszabályozás Budapesten a Dental Family Fogstúdióban, egyszerűen és hatékonyan!

A hozzászólások lezárva.